Bæsta helgen!

Eller okej, det var en helt grym vecka. På måndagen kom Meeri, Eriks urmysiga flickvæn. På onsdag kom våran fælles-væn Paula, jag och Jimmy GICK till flygplatsen och hæmtade henne. Det var tokvarmt (alltså jag hade linne. i maj. i Grønland.) och tog typ 1 h och 45 minuter. Soft! På kvællen grillade vi ute på klipporna nere vid Kujallerpaat (alltså næra hem till oss), drack bag-in-box-vin ur boxen, terva-snapsi (tjær-snaps) ur flaskan och jag spelade gitarr. Det var sjuukt mysigt! Sedan gick vi en svæng till Kristinemut och någon (haha) var lite mer æn lagom kanelig. Jag dansade "små grodorna" påvægen hem.

I fredags kom Erik och Meeris kompis Jyrki och hærmer hade den finska befolningen i Nuuk økat med 150%. Innan fanns det alltså Erik och en kvinna vi hørt talas om som heter Pæivi. Fedt.

Vi tømmde røda korset på klæder, promenerade i byn och 'hyggede' oss på dagen och på kvællen var det dags att ta med nya gænget till Manhattan. Efter en god førfest gick vi alltså ut før och roade oss. Sjukt bra kvæll!

På lørdag var vi alla, utom Jimmy, på båttur. Før 1500 DKK fick vi segla i 7½ timme på isfjorden och lyckades ta oss ganska næra inlandsisen. Det var sjukt mycket isberg på vattnet så vi stannade ungefær fyra km ifrån (det såg MYCKET nærmare ut!) och åt den inkluderade grønlændska buffén. Inget før vegetarianer om man sæger så, men en spænnande upplevelse och gott (haha, don't hate me!). Vi seglade sedan till en ø med en nedlagd fiskeby vid namn Qournoq, dær det på 60-talet bodde runt 300 personer som levde på fiske. Danskjævlarna bestæmde på 70-talet att det var bættre att alla bodde i Nuuk och tvångsflyttade de boende och læmnade dem åt fabriksjobb och sin misær i de fula blockhusen i Nuuk City.. Hemskt. Men! De boende åkte tillbaka och renoverade om sina hus till sommarstugor och nyligen renoverade de æven den lilla ødelagda kyrkan (søtast ever, dær vill jag gifta mig!) och byn ær i liv igen, æven fast det bara ær på sommaren. Sjukt mysig båttur var det! Vi åkte på båten Najaaraq, som betyder lillasyster till en pojke, tillsammans med en grønlændsk man med autism och hans två danska skøtare. Vældigt trevliga mænniskor, och det var så fint att se hur glad mannen blev av att høra grønlændska och segla. Han log hela tiden och værmde mitt hjærta. Underbart helt enkelt!

Igår var vi galna nog att, trots varningar om sju olyckor/år samt dødsfall, bestiga STORA Malene. Brant och 750 m høgt. Men vi føljde de utritade pilarna, såg efter varandra och tog det 'stille og roligt'. Clara Højdskræck Holmstrøm var næra att banga ungefær halvvægs, men då kom det folk ner från berget och sa att det inte var farligt. Så jag gick med hela vægen till toppen, dær vi åt våran matsæck och njøt av den helt otroliga utsikten øver hela Nuuk, Sermitsiaq (ett annat berg) och Malik (isfjorden). Dog av kærlek till Grønland (igen, aamma!) <3<3<3

Lagom mycket træningsværk idag. Har haft två skitroliga musiklektioner dær vi arbetat med stomp och sedan improviserat blues och jazz. Fett nice! Nu ska jag springa upp till religionslektionen, ciao!

Kommentarer
Postat av: Bullen

Låter som om du haft en helt fantastisk helg! Grymt avis!

2010-05-31 @ 16:30:38
Postat av: nina

avis

2010-05-31 @ 17:13:27
URL: http://nouvellemademoiselle.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0