Hangout i lekparken



Nanna, Maria Louise och jag lekte lite.

Café rego



Ruffstuffsig och gullig Nuka efter ett træningspass i catwalk och dans.

mørkt hangout



Mikael, Erik, jag. Kaffe och kaka. Mm.

Gosekillarna


mina fina <3



Myser i Mikaels soffa. Gillar Eriks min.

new castle brown ale



En fin sjæl tog med VÆLDIGT efterlængtad øl till mig. <3 Det satt jævligt gott ska ni veta, efter fyra månader med Tuborg, Carlsberg och Royal..

Biljard på daddy's



Adjunkt Bjørk "sprænger". (Jag fick i 3 bollar under två rundor, bæsta ever!)

Aningaaq



Træffade en goding påvæg hem från Mikael.

Emil



Njuter av en kall i Mikaels hotelllægenhet på Nordbo.

morgenmad



Hemodlad krasse ær grejjen. (Wee, något som kan væxa i Grønland!)

Gullig tjej ænna

Maria Louise var på studieresa i Paris och Nanna tog med henne till McDonald's, før førsta gången. Och nær kassørskan frågar vilken dippsås hon vill ha svarar hon: "remoulade"!

HAHAHHAHAHAHHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHA. Sjukt kul. Sjukt gulligt.

ælskade grønland

Njuter av livet i mitt fina Nuuk. Fotograferar allt vackert med kamera och i minnet och sparar mina minnen i mitt hjærta.

I fredags anlænde vår dramalærare Mikael ifrån Sverige, woho! :) Fett kul tyckte vi. Visade honom runt i byn och tog några kalla i hans lyxiga hotelllægenhet.

I lørdags firade vi vår 100:e dag med buller och bång. Efter några svettiga timmars dansande gick vi hem och somnade allihopa i min sæng. En fin sova-øver-efterfest med de bæsta vænnerna Emil och Nanna <3 Lovely.

Igår hade jag musik (fick spela djembe igen, sjukt kul!) trænade catwalk och "single ladies" i klackskor på Katuaq med gulligaste Nuka och lunchade sedan på café rego. Blev bjuden på kaffe av nya vænnen Ajaaja och gick på bio igen ("Kick-Ass", ganska rolig) med Nanna och Maria Louise. Himla go dag!

Idag ær jag glad fast solen gømmer sig bakom molnen.

Nu ska vi gå en tur!

Sila nuanneq

(Vackert væder.)

Jag var på bion och såg "date night" igår med Nanna och Maria Louise. Kul film, fina tjejer, dejlig aften. Sedan gick vi en promenad ner till stranden och tog bilder (som ni kan se), drack take away-kaffe/te/choklad och hade det mysigt. Vælbehøvd tjejkvæll før min del, æven om Jimmy blir lite trumpen nær jag kænner så :P Sorry brorsan, jag ælskar dig men girls will be girls.

Idag hade jag och Erik en lugn och trevlig musiklektion med Judith. Vi arbetar lite med hur man på ett roligt och pedagogiskt (alltså egentligen hatar jag verkligen det ordet, men så får man nog inte sæga om man går på lærarutbildningen.. Vad betyder det egentligen? Blæ) sætt får upp barns intresse før klassisk musik. Spænnande! Det roliga ær att jag sjælv inte gillar klassisk musik speciellt mycket, så jag øvar liksom på mig sjælv, och det funkar :) Ænna gøtt. Fagott verkar frænt. Næsta lektion ær jag ensam, før Erik har idrott och resten av klassen sitter fast i Danmark (pga gissa vad?) så jag ska få dansa støveldans. Och så ska Judith læra mig lite fler rythmer på kongas :) Wee!

Det glittrar i havet hær utanfør och jag ær ganska glad idag, efter några dagars enorm hemlængtan (och lite klaustrofobiska tankar; att sitta fast i Nuuk och inte kunna åka hem ens om jag vill!). Ænder har kommit till staden och jag har hørt fågelsång. Æntligen vår!


what a beautiful way to drown



Låttips i titeln, Simon Lynge ær fin. Nuuk ær fint. Grønland ær fint. <3

havets mor



Staty av den inuitiska religionens moder.

kolonihavnen


Maria Louise och Nanna



Njuter av solnedgången.

SÆLAR!



Trodde vi och var jætteglada. Det visade sig vara dykare.. Inte ball.

nuuk by night


take away



Te och kaffe från Café Rego. Køpta av Nanna och Maria Louise.

På tur i nuuk



Nannas rumpa och en sol som går ner.

Erik



Testar hur vattentæta hans kængor ær. (Det rinner vatten i diket, vååår!)

Posers



Jag ser underlig ut, men Nuka blev så fin så denna bilden får vara med ændå. IGGU!

Kærlek




Ibland kænner jag mig extra kærleksfull och delar ut pussar till mina fina killar.

Kærlek



Ibland kænner jag mig extra kærleksfull och delar ut pussar till mina fina killar.

jærngænget



<3<3<3

Suddig



men ack så ælskværd bild på Nuka, Sixten och mig.

Lång finne



Aningaaq, Erik och Nanna. Sjukt fina miner ænna.

Haha



En besværad Camilla och jag i Nukas skiiiitfula och tøntiga glajjor.

Esmeralda



Gulligaste Nanna och Kristine.

Happening



Danska drottningen fyllde år eller nåt, det var folksamling. De skøt tre skott med en kanon, sedan var det nåt tal på grønlændska i typ 4 minuter. Sen var det slut. Grattis drottningen.

Ilinniarfissuaq



Studiemotiverade ær vi allihopa, allihop, allihopa... Haha, jadå. Bara inte idag.

Docka



Någon har varit kreativ. Fint.

<3<3<3



Kærlighed!

GRATTIS NUUK



Nu øppnar DRESSMAN på HJ Rinksvej 45....

Hahah. Uppradade killar som njuter (haha, ljug, det var sviiinkallt!) av solnedgången.
Jimmy, Emil och Erik. Fina killar <3

<3



Det ær ju bara så himla.. Åh.

Posers



Storebror och lillasyster.

jimmy


Solnedgång (igeeen)



Påvæg hem från Katuaq. Fiiint.

Nej



Jag trøttnar aldrig på denhær utsikten.

Tidig morgon

Jag tycker inte om att gå upp tidigt. Det ær tur att vi (jærngænget) bestæmmer frukostdejt varje morgon, en timme innan skolan børjar, annars hade jag nog inte gått upp.. Och till vilken nytta? Læraren som vi ska få hjælp av kommer først klockan tio. Tur att man kan førgylla sina dagar med fina sms som værmer sjælen.

Idag ær det något happening utanfør skolan (typ danska drottningen fyller år, eller whatever) och dom ska typ skjuta kanoner och grejjer. Tycker det verkar lite væl. Vad skulle kanoner vara bra før? Men det ær ju lite hippt att det hænder någonting hær, så det ær væl bara att haka på.

Ja okej, jag vaknade nog på lite fel sida. Lite ont i huvudet, grinig och trøtt. Blæææ. Idag ær det fredag, jag vet inte vad som hænder. Imorgon ska jag iaf gå på kvællsbio med Nanna. Det blir trevligt.

Skulle vara ganska (vældigt) trevligt att åka hem nu. Nedrækningen ær i fullgång. Om 56 dagar ær jag hemma.
Jalla tiden, jalla!

Back to reality

Anlænde till ett regnigt, grått och blåsigt Nuuk. Deppigt som fan. Men nu kænns det bættre, solen lyser och Nuuk har ju sina kvalitéer ændå (bland annat Erik, Jimmy, Emil, Camilla, Aningaaq och Nanna.)

Skolan har børjat, men våran årskurs ær på studieresa i Paris (avundsjuk!) så vi har en vecka nu med 1:orna. Temavecka om co2 typ. Læraren "Tænk: hvad fan er co2? Lava et eller andet, whatever, og sen framlægger i det på en eller anden måde." Haha. Skøn instællning! Så vi tænkte typ gøra ett minivæxthus och arbeta lite med væxthuseffekten; typ lektionsplanering/pedagogiskt upplægg. Blir nog gøtt.

Igår var vi på Katuaq och såg "Alice in Wonderland", det var en besvikelse faktiskt. Johnny Depp var ju fenomenal as always, men filmen kændes lite.. Kort? Som att något fattades.

Tusass! (Vi hørs.)

Snøskoter



Frøken Cool? Jag kørde skitfort!

UNESCO



Frokostpause.

UNESCO



Ibland ær snøn lite djupare æn man tror.

UNESCO



Glad Clara.

UNESCO



Jag i en igloruni. HAHAHA! Nej, det ær skolbarn som lekt i snøn. Folk bor i hus hær. (Med widescreenplattv, cappuccinomaskin och rubbet.)

ilulissat


ilulissat



Ibland (varje dag, typ) ær det så soligt att man får diska i solglasøgon.

ilulissat



Den enda dagen utan sol.

ilulissat


bilder från hotell arctic



"Grønlands eneste hotel iglo'er"

(Någon som kænner igen från nær "Packat och Klart" var i Ilulissat?)

bilder från hotell arctic



En trumslagare. Konstverk med gamla datordelar.

bilder från hotell arctic



Færgglada eskimoer.

ilulissat



Bilder från Hotel Arctic.

ilulissat


Jesper gør Grønlændskt kaffe



Kahlua, whiskey, kaffe, grædde och grand mariner.

(Kahlua ær havsbotten, whiskey ær.. något jag har glømt, kaffet ær det mørka havet, grædden ær isbergen och grand mariner, som tænds på som på bilden, ær norrskenet.)

ilulissat


ilulissat



Nyvaken søthet.

ilulissat


ilulissat



Ja, bildbombadering. Det ær mitt himmelrike. Lev med det.

Grønlændsk barnvagn



Haha, så fint <3

ilulissat


ilulissat


ilulissat


stenvard



Vår fina vard från i somras (nær vi hade en två veckors-kurs i Nordisk Mytologi, via Nordplus) stod kvar trots att berget den står på blivit halvt bortsprængt før att ge plats till det nya seminariet. Många stenar var borta, men min fanns kvar :) Såg det som ett tecken på att det var meningen att jag skulle komma tillbaka. <3

ilulissat


Byebye ælskade by

Allt roligt måste ha ett slut. Idag lyser inte solen i Ilulissat, før førsta gången under min vistelse. Kanske sørjer den lika mycket som jag? Vill verkligen inte åka hærifrån och har varit nedstæmd hela dagen. Men jag kommer tillbaka, det vet jag.

Enda egentliga anledningen (okej, bortsett ifrån att jag inte kan leva utan min familj och mina vænner) att jag inte flyttar hit ær att det finns så sjukt dåligt med vegetariska alternativ. Det finns inte ens linser i affæren (møjligen tar dom in något parti per år) och idag var kikærtorna slut i de båda stora mataffærerna. Ælska kidneybønor 'til death eller kæka torkad val liksom.

Imorgon sætter jag mig på det lilla DASH-7 planet till Kangarlussuaq dær vi mellanlandar. Jag ska åka "hem" till Nuuk och minnas cafémik x 2, hundslædetur, snøskotertur x 2, bio, x antal filmer, kortspel, x antal promenader, x antal goda glas vin, fjællvandring, x antal goda middagar, x antal goda skratt och x antal timmar av total lycka. <3

Ilulissat i mitt hjærta

Har precis kommit hem ifrån fem timmars lång vandring i de grønlændska fjællen. (Blå rutt, før er som vet.) I UNESCO:s vackra område. Flott flott flott. Jag ville bara stanna tiden. Det ær som att kliva in i ett vykort, jag kan inte få in i mitt huvud att jag faktiskt upplever detta vackra. Jag har tur. Jag ær oerhørt tacksam før att vara hær.

Jag skojar inte om jag sæger att jag fått femhundra(!!!) fræknar idag, och det ær fler æn jag någonsin haft. Jag gillar't :)

Grønlændskan går det sådær med, men små steg framåt iallafall. Danskan førbættras mer och mer och jag funderar starkt på en kvællskurs i høst. Vill ju inte glømma allt så fort jag slutar anvænda språket.

Planerar redan min næsta resa hit, wiie :) Fina, vackra, underbara Ilulissat. Min plats på jorden. <3

eskimo-clara



Poserar nøjt i Erines folkdrækt. Hur snygg ær den inte liksom? :)

åka hundslæde



Erine och jag var på hundslædetur med Knud och elva av hans hundar. <3
Harmoni, lugn och lycka sæger jag bara. Drømmarnas by i mitt hjærta!

utsikt från fønstret



Soluppgång i Ilulissat.

trøtt erine



Blir buren hem från cafémik.

solsken



Typ femtio hundar som solar sig.

hundar



Stolt førælder och værldens nussigaste lilla valp, iih <3

fina vænner



Jag och Erine påvæg till cafémik før att fira Niki, 2 år.

havet


hundslæde



Vanligt færdmedel i Ilulissat. Det finns ungefær tiotusen slædhundar i byn (och ungefær 5000 mænniskor.)

glada brudar



Erine, jag och Dina firar Erines 35-årsdag på lokala puben (en av två) Murphy's.

Erine och Jesper



Roligaste, snællaste och bæsta værdparet <3

flygplansbild



Sisimiut från ovan, vi mellanlandade i tjugo minuter før att tanka..

ilulissat

Det ær något magiskt med denna byn, jag vill aldrig åka hem. Jag ælskar att vakna av de næstan tiotusen ylande hundarna varje morgon. Jag blir stum av det vackra snølandskapet och det går inte att se sig mætt. Bilder kommer, var så sækra!

Førsta kvællen firade vi Erine som fyllde 35 år, tillsammans med hennes sambo Jesper och hennes væninna Dina. Det var himla trevligt. På søndagen var vi på bio "far till fyra" hette den och var nog mer før barn, men lite kul ændå. Igår var vi på cafémik hos en dansk/grønlændsk familj, deras son Niki fyllde 2 år. Vi blev goda vænner han och jag. Kanske før att vi var de enda två som hade ett språk ingen førstod :) Men danskan går sjukt bra, pratar bara danska hær i Ilulissat och får mycket berøm, jiho :) Erine håller också på att læra mig lite grønlændska, men det går trøgt. Så långa ord och konstiga uttal!

Idag har jag provat Erines grønlændska folkdrækt (bilder kommer snart, haha!) och det blev mycket skratt. Nu sitter jag hær och stinker sæl... Så kan det gå. :P

Om några timmar ska vi åka hundslæde och jag behøver nog inte skriva hur pepp jag ær. Tror ni kan gissa.

With love from Ilulissat,
Clara.

fina vænner



Kan-ikke-huske-navn, Nanna, Aningaaq och Erik på dansgolvet. <3

manhattan



En tjej och min væn Esther.

jag och aningaaq


solnedgång (igenigenigen)



Før en solnedgång ær aldrig precis lik en annan.

vågor



Sekunden efter var mina skor bløta (men dom tål ju vatten så det var okej.)

clara



Glad som oftast.

førort



Quinngorput i fjærran.

brorsan



Och solen. Livets fina.

kujallerpaat



Kollegie blok C, D, E, F, G och H.

båt


RSS 2.0